Menu Sluiten

Wet En Regelgeving Voor Aardingscontrole Voor Big Bags

U wilt uw installatie en arbeiders beschermen tegen stofexplosies en procesbranden? Zoek niet verder! Want de explosie-experts van StuvEx implementeren en onderhouden beveiligingssystemen tegen stofexplosies en brandbeveiliging in de procesindustrie.

01334790133479

More info

tags: Aardingscontrole Big Bags – Aardingscontrole Metalen Vaten – Aardingscontrole Vrachtwagens – Advies Aardingscontrole Vrachtwagens – Bescherming Stofexplosies – 

Wenst u meer info over wet en regelgeving voor aardingscontrole voor big bags kijk dan vlug op https://www.stuvex.com | Wet En Regelgeving Voor Aardingscontrole Voor Big Bags

Aardingscontrole: Wet en Regelgeving Voor Aardingscontrole Voor Big Bags

Big bags zijn een veelgebruikt verpakkingsmiddel voor het transport van grote hoeveelheden bulkgoederen. Het is echter belangrijk om te erkennen dat deze grote zakken potentieel gevaarlijke stoffen kunnen bevatten, wat kan leiden tot explosies en branden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat big bags op een veilige manier worden behandeld en opgeslagen. Een belangrijke methode om dit te bereiken is door middel van aardingscontrole.

Wat is aardingscontrole?

Aardingscontrole is een proces waarbij statische elektriciteit wordt afgevoerd naar de aarde om de kans op brand en explosies te minimaliseren. Bij big bags kan statische elektriciteit worden opgewekt tijdens het vullen of legen, door wrijving tussen de bulkgoederen en de binnenkant van de zak. Dit kan leiden tot een ophoping van elektrostatische lading, wat kan resulteren in vonken die op hun beurt kunnen leiden tot brand of explosies.

Wet- en regelgeving

In Nederland is er een specifieke wetgeving voor het gebruik van big bags en aardingscontrole. Deze wetgeving wordt beschreven in de PGS 29 richtlijnen, ook wel bekend als de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. Hierin staat dat bij het gebruik van big bags een aardingscontrolesysteem verplicht is om de kans op explosies en branden te minimaliseren. Dit geldt voor alle bedrijven die werken met grote hoeveelheden bulkgoederen die verpakt zijn in big bags.

Verschillende soorten aardingscontrole

Er zijn verschillende methoden om aardingscontrole toe te passen bij big bags. Een veelgebruikte methode is het gebruik van een speciale aardingsklem die aan de buitenkant van de big bag wordt bevestigd en verbonden is met een aardingsdraad. Deze draad wordt op zijn beurt weer aangesloten op een aardingspunt, zoals een aardingsmat of een aardingscontrole-unit. Het is belangrijk dat alle onderdelen van het aardingscontrolesysteem goed op elkaar zijn afgestemd om de beste bescherming te bieden tegen statische elektriciteit.

Een andere methode die steeds vaker wordt gebruikt, is het gebruik van een aardingsmonitor. Dit is een apparaat dat constant de elektrostatische lading van de big bag meet en ervoor zorgt dat deze altijd onder een veilig niveau blijft. Dit is vooral handig bij processen waarbij grote hoeveelheden big bags snel worden gevuld of geleegd.

Voordelen van aardingscontrole bij big bags

Het toepassen van aardingscontrole bij big bags heeft verschillende voordelen. Ten eerste minimaliseert het de kans op explosies en branden, waardoor de veiligheid van medewerkers en de omgeving wordt vergroot. Daarnaast kan het ook helpen bij het voorkomen van schade aan apparatuur en goederen. Bovendien kan het gebruik van aardingscontrole voordelig zijn voor de reputatie van een bedrijf, aangezien het voldoen aan wet- en regelgeving laat zien dat veiligheid een prioriteit is.

Conclusie

Het is belangrijk om te erkennen dat big bags potentieel gevaarlijke stoffen kunnen bevatten en dat het gebruik ervan risico´s met zich meebrengt. Het toepassen van aardingscontrole is een essentieel onderdeel van het veilig werken met big bags en is verplicht volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Er zijn verschillende methoden om aardingscontrole toe te passen, maar het belangrijkste is dat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd om de beste bescherming te bieden tegen statische elektriciteit. Door aandacht te besteden aan aardingscontrole bij big bags, kan de veiligheid van medewerkers, apparatuur en goederen worden gegarandeerd.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wet en regelgeving voor aardingscontrole voor big bags

!–StopPubText–>.