Menu Sluiten

Veiligheidsmaatregelen Bij Aardingscontrole Voor Big Bags

U wilt uw installatie en arbeiders beschermen tegen stofexplosies en procesbranden? Zoek niet verder! Want de explosie-experts van StuvEx implementeren en onderhouden beveiligingssystemen tegen stofexplosies en brandbeveiliging in de procesindustrie.

01334790133479

More info

tags: Aardingscontrole Big Bags – Aardingscontrole Metalen Vaten – Aardingscontrole Vrachtwagens – Advies Aardingscontrole Vrachtwagens – Bescherming Stofexplosies – 

Wenst u meer info over veiligheidsmaatregelen bij aardingscontrole voor big bags kijk dan vlug op https://www.stuvex.com | Veiligheidsmaatregelen Bij Aardingscontrole Voor Big Bags

Aardingscontrole tijdens het vullen

Tijdens het vullen van de big bags, moeten aanvullende veiligheidsmaatregelen worden genomen om statische ontladingen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door gebruik te maken van een geaarde trechter of vulleiding. Daarnaast moet de aardingsmethode regelmatig worden gecontroleerd en moet ervoor worden gezorgd dat de aardingskabels niet beschadigd raken tijdens het vullen.

Een ander belangrijk punt om op te merken is dat de elektrostatische ladingen niet alleen kunnen ontstaan tijdens het vullen van de big bags, maar ook bij het legen ervan. Daarom moeten de aardingssystemen tijdens het hele proces worden gecontroleerd, inclusief de aardingspunt van de zakken en de aardingssystemen van de apparatuur die wordt gebruikt voor het legen.

Aardingscontrole na het vullen

Nadat de big bags zijn gevuld, moeten ze worden geaard voordat ze worden verplaatst of opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat eventuele opgebouwde ladingen veilig naar de aarde worden afgevoerd en voorkomt problemen bij het openen van de zakken.

Eenmaal geaard, moeten de big bags regelmatig worden gecontroleerd tijdens het transport en de opslag. Als er beschadigingen of problemen worden gevonden, moeten deze onmiddellijk worden hersteld voordat de zakken verder worden gebruikt.

Conclusie

In conclusie is aardingscontrole een essentiële veiligheidsmaatregel bij het gebruik van big bags. Door ervoor te zorgen dat de zakken zijn gemaakt van antistatisch materiaal, regelmatig te controleren op beschadigingen en verontreinigingen, en de aardingssystemen tijdens het hele proces te controleren, kunnen ongelukken en explosies worden voorkomen.

Stuvex biedt een uitgebreid assortiment aan aardingsproducten die voldoen aan de internationale normen voor explosiepreventie. Voor meer informatie over onze producten en diensten kunt u terecht op onze website: https://www.stuvex.com/producten/explosiepreventie/aardingscontrole-s804-big-bags

Aardingscontrole: Veiligheidsmaatregelen voor Big Bags

Big bags, ook wel bekend als FIBC´s (Flexible Intermediate Bulk Containers), zijn al jarenlang een populair verpakkingsmateriaal voor verschillende soorten bulkgoederen. Deze grote, flexibele zakken bieden veel voordelen, zoals efficiëntie in transport en opslag, maar brengen ook risico´s met zich mee. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van big bags is het controleren van de aarding. In dit artikel zullen we ingaan op de noodzaak van aardingscontrole en de verschillende maatregelen die genomen moeten worden om ongelukken te voorkomen.

Waarom is aardingscontrole belangrijk?

Aarding is een cruciale factor bij het gebruik van big bags, omdat deze zakken vaak worden gebruikt voor het vervoer en de opslag van brandbare stoffen zoals poeders en vloeistoffen. Bij het overbrengen van deze stoffen kunnen elektrostatische ladingen ontstaan, wat kan leiden tot statische ontladingen en explosies. Dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals letsel, schade aan eigendommen en zelfs dodelijke slachtoffers.

Om deze gevaren te vermijden, is het essentieel om de big bags te aarden voordat ze geladen of gelost worden. Dit zorgt ervoor dat eventuele opgebouwde elektrostatische ladingen veilig naar de aarde worden afgevoerd.

Aardingscontrole voorafgaand aan het vullen

De eerste stap bij het aarden van big bags is om ervoor te zorgen dat de zakken zelf niet geleidend zijn en daarom niet kunnen worden opgeladen. Om dit te bereiken, moeten de big bags voldoen aan de internationale normen voor antistatisch materiaal (zoals IEC/TS 60079-32-1). Dit betekent dat de zakken gemaakt moeten zijn van geleidend materiaal en moeten worden voorzien van een aardingspunt, zodat ze kunnen worden verbonden met de aardingsbron.

Voordat de zakken worden gevuld, moeten ze worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen of verontreinigingen die de geleidende eigenschappen kunnen beïnvloeden. Als er problemen worden gevonden, moeten deze eerst worden verholpen voordat de big bags worden gebruikt.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Veiligheidsmaatregelen bij aardingscontrole voor big bags

!–StopPubText–>.