Menu Sluiten

Advies Aardingscontrole Big Bags

U wilt uw installatie en arbeiders beschermen tegen stofexplosies en procesbranden? Zoek niet verder! Want de explosie-experts van StuvEx implementeren en onderhouden beveiligingssystemen tegen stofexplosies en brandbeveiliging in de procesindustrie.

01334790133479

More info

tags: Aardingscontrole Big Bags – Aardingscontrole Metalen Vaten – Aardingscontrole Vrachtwagens – Advies Aardingscontrole Vrachtwagens – Bescherming Stofexplosies – 

Wenst u meer info over advies aardingscontrole big bags kijk dan vlug op https://www.stuvex.com | Advies Aardingscontrole Big Bags

Aardingscontrole Advies: Voorkom Explosiegevaar met Aardingscontrole voor Big Bags

Big bags zijn handige en veelgebruikte verpakkingen voor het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden stoffen zoals poeders, granulaten en vloeistoffen. Ze zijn efficiënt, kostenbesparend en gemakkelijk te gebruiken. Echter, met hun toenemende populariteit is ook het risico op explosies toegenomen. Om dit te voorkomen is aardingscontrole essentieel. In dit artikel geven we advies over hoe aardingscontrole kan worden toegepast op big bags om explosiegevaar te voorkomen.

Wat is Aardingscontrole?

Aardingscontrole is een preventieve maatregel die wordt genomen om statische elektriciteit te neutraliseren en het risico op explosies te verminderen. Het is gebaseerd op het principe van het verbinden van geleidende objecten met een lage weerstand, zoals metalen frames of containers, met de aarde. Hierdoor kan statische elektriciteit veilig naar de aarde worden afgevoerd in plaats van zich op te stapelen en mogelijk een explosie te veroorzaken.

Waarom is Aardingscontrole nodig voor Big Bags?

Big bags worden meestal gemaakt van polypropyleen of andere kunststoffen die de neiging hebben om statische elektriciteit op te wekken wanneer ze wrijving hebben met andere materialen, zoals tijdens het vullen of legen van de zakken. Dit kan leiden tot een opbouw van statische lading, vooral wanneer de omgevingsvochtigheid laag is. Wanneer het poeder of granulaat zich ophoopt in de big bag en zich vermengt met de statische lading, kan dit leiden tot een potentieel explosieve situatie.

Hoe Voer Je Aardingscontrole Uit voor Big Bags?

Het uitvoeren van aardingscontrole voor big bags is relatief eenvoudig en kan in vier stappen worden gedaan:

  1. Voorbereiding: Voor het vullen of legen van een big bag moet deze worden geaard. De ideale manier om dit te doen is door gebruik te maken van een geaard frame waarop de zak wordt geplaatst. Het frame is verbonden met de aarde met een geschikte aardingskabel.

  2. Gebruik van een aardingskabel: Een aardingskabel is een geleider die de big bag verbindt met het geaarde frame. Het is belangrijk om een kabel te gebruiken met een lage weerstand die de statische lading efficiënt kan afvoeren.

  3. Aarding van de vul- of losslang: De vul- of losslang moet ook worden geaard om ervoor te zorgen dat er geen statische elektriciteit wordt opgewekt tijdens het vullen of legen van de big bag. Dit kan worden gedaan door de slang te verbinden met het geaarde frame met een geschikte aardingskabel.

  4. Controle: Het is belangrijk om de aardingskabels regelmatig te controleren op beschadigingen of breuken. Indien nodig moeten deze worden vervangen om onnodige risico´s te voorkomen.

Waarom Kiezen voor Aardingscontrole van Stuvex?

Stuvex is al meer dan 45 jaar actief in de explosiebeveiligingsindustrie en is een betrouwbare partner als het gaat om aardingscontrole voor big bags. De S804 Big Bag aardingscontroller van Stuvex is speciaal ontworpen voor het veilig vullen en legen van big bags. Het apparaat controleert automatisch de weerstand van de aarding en schakelt de vul- of losinstallatie uit in het geval van een defecte aarding.

Bovendien is de S804 Big Bag aardingscontroller gemakkelijk te bedienen en biedt het volledige bescherming tegen statische ladingen van big bags. Het kan worden aangesloten op alle soorten vul- en losinstallaties en kan ook worden gebruikt als een standalone systeem. Met Stuvex kunt u er zeker van zijn dat uw aardingscontrole op een veilige en efficiënte manier wordt uitgevoerd.

Conclusie

Aardingscontrole is een essentiële maatregel om explosiegevaar te voorkomen tijdens het vullen en legen van big bags. Door het gebruik van de juiste aardingstechnieken en apparaten kan statische elektriciteit veilig naar de aarde worden afgevoerd, waardoor het risico op explosies wordt verminderd. Bij Stuvex begrijpen we het belang van veiligheid en bieden we betrouwbare en gebruiksvriendelijke aardingscontrole-oplossingen voor big bags. Kies voor Stuvex en voorkom explosiegevaar bij uw bedrijf!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Advies aardingscontrole big bags

!–StopPubText–>.